Συχνές ερωτήσεις

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω είσοδο στο FIORI αλλά εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα.

Απ.: Θα πρέπει την πρώτη φορά, να ορίσετε στον φυλλομετρητή πως εμπιστεύεστε τη συγκεκριμένη σελίδα.

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω είσοδο στο FIORI αλλά εμφανίζεται μήνυμα για λάθος στο όνομα χρήστη ή το συνθηματικό.

Απ.: Ο διδάσκοντας του μαθήματος, πρέπει να σας έχει δώσει αρχικά ένα προσωρινό συνθηματικό. Μόλις κάνετε είσοδο με το προσωρινό, θα πρέπει να ορίσετε το νέο σας password. Το username σας είναι συνήθως το ίδιο με τον ΑΜ σας. Στο πεδίο Client βάζουμε πάντα το νούμερο 328 (αυτό είναι το δικό μας «εργοστάσιο» της Global Bike). Το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας δεν είναι πάντα ίδια με τα ακαδημαϊκά σας. Αν έχετε ξεχάσει κάποιο από τα δύο, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω είσοδο στο SAP GUI των Windows επιλέγοντας τη συντόμευση SAP Logon αλλά εμφανίζεται μήνυμα για λάθος στο όνομα χρήστη ή το συνθηματικό.

Απ.: Στο πεδίο “Client” πρέπει να αλλάζετε κάθε φορά, κατά την είσοδό σας, το 3xx σε 328. Αν το μήνυμα λάθους εμφανίζεται ακόμη κι όταν αλλάζετε το πεδίο “Client”, Βεβαιωθείτε ότι δίνετε σωστά το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας. Δεν είναι υποχρεωτικά ίδια με τα ακαδημαϊκά σας. Αν έχετε ξεχάσει κάποιο από τα δύο, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

  

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω απομακρυσμένη είσοδο στο SAP GUI από το σπίτι αλλά εμφανίζεται το μήνυμα uccsaprouter: route permission denied (ppp: …).

Απ.: Το SAP GUI μπορεί να εκτελεστεί μόνο σε υπολογιστή του οποίου η διεύθυνση IP έχει αδειοδοτηθεί. Δοκιμάστε να δουλέψετε στο περιβάλλον FIORI το οποίο δεν υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς. Για είσοδο στο FIORI μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://s87lp1.ucc.in.tum.de:8100/sap/bc/ui5_ui5/ui2/ushell/shells/abap/FioriLaunchpad.html. Αν πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψετε απομακρυσμένα στο SAP GUI, μπορείτε είτε να κάνετε είσοδο μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας σε υπολογιστή του ιδρύματος, είτε ο διδάσκοντάς σας να επισκεφτεί την ιστοσελίδα https://remotelogin.sapucc.in.tum.de/ όπου μπορεί να σας αδειοδοτήσει.

  

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω απομακρυσμένη είσοδο στο SAP GUI από το σπίτι αλλά εμφανίζεται το μήνυμα uccsaprouter: route permission denied (ppp: …) παρόλο που έχω αδειοδοτηθεί.

Απ.: Η αδειοδότηση μιας δυναμικής IP διαρκεί ένα 24ωρο. Κάθε φορά που κάνετε είσοδο στο SAP GUI η άδεια παρατείνεται για άλλες 24 ώρες. Αν για κάποιο λόγο (π.χ. διακοπή ρεύματος) έχει αλλάξει η IP σας ή έχετε περισσότερο από 24 ώρες να κάνετε είσοδο με το SAP GUI, θα πρέπει να επαναλάβετε την αδειοδότηση.

    

Ερ.: Προσπαθώ να κάνω είσοδο στο SAP GUI αλλά εμφανίζεται το μήνυμα password logon no longer possible – too many failed attempts.

Απ.: Αν δοκιμάσετε να κάνετε είσοδο τρεις συνεχόμενες φορές χωρίς επιτυχία ο λογαριασμός σας “κλειδώνει”. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας κάνοντας αίτηση για την επαναφορά του συνθηματικού σας και το ξεκλείδωμα του λογαριασμού.

    

Ερ.: Ποια είναι η IP διεύθυνση του υπολογιστή μου;

Απ.: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://whatismyipaddress.com/. Ο αριθμός που εμφανίζεται δίπλα στη λεζάντα IPv4 είναι η IP διεύθυνση με την οποία “εμφανίζεται” ο υπολογιστής σας στον υπόλοιπο κόσμο.